Ga terug

Beveiligingscamera's Vlierstraat

Redactie Stem van Enschede Redactie Stem van Enschede  •  27-02-2024  •  Geen reacties  •  Jij maakt Zuid met € 50.000  • 

Ik zou heel graag willen dat er beveiligingscamera's worden geplaatst bij/ voor de ingang van de gezamenlijke toegangsdeur en de flats, buiten, zodat er meer beveiliging komt in en om de flat.

Ik heb in de Vlierstraat, waar ik woon, al diverse malen vervelende en onveilige situaties ontdekt en ook zelf ondervonden. Omdat de deur van onze gezamenlijke ingang voor heel veel mensen inmiddels toegankelijk is en deze ook (soms) niet correct sluit.

Ook criminaliteit heb ik al rondom onze flat ervaren. Ik voel me veel veiliger wanneer er buiten voor de ingang een bewakingscamera is, want de criminaliteit neemt toe. En ze kunnen gewoon hun gang gaan. Ik zou het heel prettig vinden als er veel strenger toezicht komt door middel van bewakingscamera’s.Ik hoop dat jullie mijn inbreng serieus zullen overwegen en hopelijk komt er meer beveiliging.

Dit idee is ingediend door Carine Hoftijzer met een papieren stemformulier en online ingevoerd door de Redactie van Stem van Enschede.

Uitleg over geschiktheid idee

We hebben je idee onder de aandacht gebracht bij de betreffende ambtenaar van de gemeente. Deze gaf aan dat het plaatsen van camera’s een politie-aangelegenheid is. De burgemeester moet hiervoor toestemming geven. Cameratoezicht mag dan ook niet zomaar gebeuren, ook i.v.m. privacy. Binnen in de portieken zou de woningcorporatie mogelijk wat kunnen betekenen. Wij raden je aan met hen contact op te nemen. Je idee gaat niet mee naar de stemronde. Fijn dat je met ons meedenkt om Zuid nog mooier, leuker, veiliger of socialer te maken! Commissie Initiatiefkracht Zuid

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd