Ideeën voor Jij maakt Zuid met € 50.000

Dit project heeft een budget van €50.000

Schaduwbomen voor de schapen

05-03-2024  •  1 opmerking  •  Redactie Stem van Enschede  •  Jij maakt Zuid met € 50.000

Bomen plaatsen in de stadsrand zone zuid van de tweede schapenwei. Hierbij gevoegd een bankje om te genieten van het landschap.

Petra Collard diende dit idee in op papier. De Redactie van Stem van Enschede zette het online.

€15.000

Natuurlijk verbinden: Vergroening in Enschede Zuid

22-02-2024  •  5 opmerkingen  •  Zorgcentrum De Posten  •  Jij maakt Zuid met € 50.000

Het idee is om de bestaande binnentuin van zorgcentrum De Posten een verbindende rol te laten spelen in vergroening in de wijk Zuid.

Zorgorganisatie De Posten wordt binnenkort gerenoveerd en er komt nieuwbouw. De binnentuin gaat hierbij open voor wijkbewoners.

Bezig zijn met groen ontstresst, zorgt voor geluk en bevordert vitaliteit, hiermee heeft het een positieve en preventieve werking op de gezondheid.

Daarnaast stimuleert het ontmoetingen . Deze ontmoetingen zijn in de huidige maatschappij met dubbele vergrijzing heel erg belangrijk. Samen bezig zijn in het groen versterkt de sociale cohesie, het verbindt mensen. Eenzaamheid wordt hiermee vermindert en het netwerk vergroot. Door het vergroten van het netwerk kunnen mensen meer op elkaar terugvallen en elkaar helpen; ze worden meer samenredzaam.

Wat willen we graag inzetten om dit te kunnen bereiken:

Drie rolstoeltoegankelijke moestuinbakken waaraan bewoners samen met wijkbewoners kunnen werken. Geschatte kosten € 1500

Aanvraag voor zaden voor een pluktuin. Onderhoud en genieten van mooie bloemen door bewoners, wijkbewoners en tuinvrijwilligers. Ook bevordert het de biodiversiteit in de tuin.

Aanvraag voor zaden voor pompoenen en kalebassen. Kinderen en bewoners kunnen hiermee knutselen rond Halloween en De Posten kan in de herfstperiode in herfstsferen gebracht worden. Geschatte kosten € 300

Verlenging van een doodlopend wandelpad, zodat men een rondje kan wandelen in de tuin. Geschatte kosten € 2000

Een stretchtent om bij mooi weer buitenactiviteiten te kunnen houden, waarbij ook de wijk betrokken wordt ter bevordering van doen en ontmoeten. Bijvoorbeeld de maandelijkse kofiiemomentjes met de wijk, buurt bbq, schoolklasje. Maar ook optredens van ons eigen koor en cabaretclub voor wijkbewoners . Geschatte kosten  €7500

Om deze projecten te kunnen realiseren zijn wij graag bereid om mee te helpen met een enthousiaste club vrijwilligers/ medewerkers van de Posten.

Wilt u nadere uitleg of graag met eigen ogen zien, wat wij allemaal zelf al gerealiseerd hebben dan bent u natuurlijk van harte welkom om bij ons te komen kijken en maken we graag samen met u een wandeling door onze tuin.

 

Met vriendelijke groet,

Tuinclub De Posten

 

 

€11.300

Herfstloop voor jong en oud

25-02-2024  •  Geen reacties  •  AdK  •  Jij maakt Zuid met € 50.000

De Herfstloop  van AC TION vertrekt al sinds 1976 vanuit het clubhuis aan de Geessinkweg via de Helmerhoek richting Rutbeek. Sinds een aantal jaren is er ook een kidsrun op/rond de baan via het terrein van Mediant gekoppeld. Maar we missen jongeren tussen 12-20 jaar die ook mee willen rennen en/of als vrijwilliger willen bijdragen aan het evenement. Er komt daarom een korte afstand (2 mijl) die ook voor jongeren aantrekkelijk is. We hopen hiermee ook de samenwerking met Mediant te versterken. Om deze afstand te introduceren willen we jongeren/teams jongeren gratis of met korting laten deelnemen. Ook willen we een aantrekkelijk presentje voor vrijwilligers kunnen aanbieden dat de herkenbaarheid van de loop vergroot (b.v. een muts met het logo).

€1.600

Kunstwerk voor jong en oud bij de Posten

31-01-2024  •  8 opmerkingen  •  H van der Veer  •  Jij maakt Zuid met € 50.000

Geef een beeldend kunstenaar een opdracht voor het maken van een beeld dat uitdraagt "spelende kinderen en volwassenen die ouderen, gehandicapten verzorgen en helpen." Om zo de zorg uit te beelden.

 

Verwachte kosten:

Uitvoering € 15.000

Plaatsing € 2000

Onderhoud 5 jr €1000

 

€18.000