Ga terug

Samen een schonere buurt creëren met als beloning een kleine maaltijd

MarjanV MarjanV  •  24-02-2024  •  Geen reacties  •  Jij maakt Zuid met € 50.000  • 

Samen zorgen voor een schonere opgeruimde wijk

Helaas is onze buurt erg vervuild: grof afval wordt bij garageboxen gedumpt, vuurwerk wordt niet opgeruimd en allerlei klein afval is overal te vinden. Fietsbanden gaan regelmatig lek vanwege glas wat overal ligt.   Graag zou ik met hulp van de gemeente een project opstarten om de buurt samen regelmatig (eens per twee maanden?) op te ruimen in combinatie met een gezellig samenzijn. Dit zou er dan als volgt uitzien:

- een ochtend/middag met buurtbewoners rondgaan met prikkers en zakken (het moet dan niet in onze eigen grijze containers, maar met een afspraak waar en hoe het wordt opgehaald) 

- hieraan een kleine maaltijd verbinden als soort van beloning waarmee het sociale aspect ook aan bod komt. 

Hiervoor is niet veel geld nodig, lijkt mij... De prikkers zijn vast wel aanwezig en een kleine maaltijd kan wellicht ook gemakkelijk verzorgd worden door een lokale ondernemer? Het voornaamste is: dit bekend zien te maken in de buurt door middel van flyers, huis aan huis, wijkkrant, posters bij winkelcentra etc. Ik zie voor mij dat gezinnen hieraan meewerken met jonge en oudere kinderen, zodat er ook een bewustzijn ontstaat over hoe je omgaat met je omgeving en dit op termijn hopelijk leidt tot minder afval op straat. 

Locatie: Honesbrink en omgeving

Uitleg over geschiktheid idee

Heel erg bedankt voor het indienen van je idee. Wij hebben jouw idee besproken. Jouw idee is voor de wijk Wesselerbrink en voldoet daarom niet aan de voorwaarden van Initiatiefkracht. Jouw idee vinden we erg sympathiek. In jouw buurt bestaan al een aantal initiatieven voor het schoon houden van de buurt waar we je graag mee in contact brengen. Fijn dat je met ons meedenkt om Zuid nog mooier, leuker, veiliger of socialer te maken! Commissie Initiatiefkracht Zuid

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd