Ga terug

Voedselbos aanleggen en onderhouden in het Crossbos

Aveleijn @WRK Aveleijn @WRK  •  22-02-2024  •  Geen reacties  •  Jij maakt Zuid met € 50.000  • 

Voedselbos @WRK

Powered by Aveleijn is @WRK gestart als een project voor de trainingshuizen Muldermanshoek en Nieuwe Helmerhoek. Wanneer een jongere op één van deze locaties komt wonen, gaan we samen aan het werk om de zelfstandigheid te vergroten en te werken aan kwaliteit van bestaan. Bij kwaliteit van bestaan hoort óók het hebben van werk of een andere invulling voor een betekenisvolle dag. Voor deze jongeren met een licht verstandelijke beperking, is het vaak moeilijk om hun plek binnen onze maatschappij te vinden. @WRK biedt ze op een unieke manier de mogelijkheid om aan verschillende werkzaamheden deel te nemen. Daarbij worden ze door vaste medewerkers van beide locaties ondersteund.

@wrk werkt samen; niet alleen de jongeren onderling, maar ook met partners. Zo kunnen de jongeren hun creativiteit uiten in samenwerking met de Praktijk voor Coaching en Creativiteit. Ook werken ze met voedingsproducten in de @wrk lunchroom bij de Magneet en verzorgen ze dieren bij kinderboerderij t'Wooldrik. @wrk werkt samen met de gemeente Enschede om van betekenis te zijn voor wijk en buurtbewoners. Het geeft veel voldoening om gevraagd te worden voor evenementen om sociale vaardigheden te vergroten.

@WRK is gevraagd om deel te nemen aan het initiatief van de gemeente "het crossbos". Wij willen op ons geadopteerde stuk bos een voedselbos gaan aanleggen en onderhouden.  De producten die wij verbouwen willen wij in onze lunchroom gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van jam, verse soep, salades en lekkere verse munt thee. 

Wij willen de aanleg van het voedselbos samen doen met;  De Voedselboss (https://www.devoedselboss.nl/) is een ondernemer (hovenier) uit Hengelo die zich heeft gespecialiseerd in de aanleg van voedselbossen in de openbare ruimte en in het geven van workshops daarover et cetera. Hij is onder andere betrokken bij het Singelloopbos in Boekelo. Dit is een bos dat is betaald door bijdrage vanuit de organisatie/deelnemers van de Singelloop. Hij adviseert, enthousiasmeert en stimuleert mensen om gebruik te maken van de natuur. Ook maakt hij dit toegankelijk voor mensen zonder ‘groene vingers’.

De gewassen zouden geleverd kunnen worden door Stichting Het Helmgras https://www.helmgras.nl/ (kwekerij en voorziening nabij de Helmerhoek gerund door psychiatrisch patiënten). Zo houden we het geld ‘binnen de wijk’.

Om het voedselbos op te kunnen starten, denken wij 7500 euro nodig te hebben. In dit budget zijn de kosten van de aanleg, materialen, gewassen, een schuurtje, de hovenier, de workshop en werkkleding meeberekend. 

Het streven is dat wij in het voorjaar, in ieder geval voor de zomer een start hebben gemaakt met het voedselbos.   

Idee ingediend door: Aveleijn

Bestanden (1)

Toelichting kosten

Dank voor jouw idee op Jij Maakt Zuid. Fijn dat je meedenkt om Stadsdeel Zuid prettiger en groener te maken. Daarbij betrek je ook actief bewoners. Jouw idee gaat door naar de stemronde. Gefeliciteerd! De ingeschatte kosten zijn € 7.500,-. Om uiteindelijk in aanmerking te komen voor het budget is het nodig om zo veel mogelijk stemmen te halen. Roep bewoners uit Zuid op om op jouw idee te stemmen! Veel succes in de stemronde. Commissie Initiatiefkracht Zuid

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
    Geen mijlpalen gedefiniëerd