Stem van Enschede

Project

Actieplan Binnenstad

Bekijk de uitslag

Veelgestelde vragen

Huidige fase

Uitslag

Fases

Volgende fase

Informatiefase

24 januari 2022 - 6 februari 2022

Hoe zorgen we ervoor dat de binnenstad van Enschede nu en in de toekomst een plek is en blijft waar je graag (samen)komt voor ontspanning, ontmoeting en om te wonen en werken. Denk je met ons mee?

Voor de Enschedese binnenstad wordt een actieplan gemaakt. Daarin leggen we vast wat de ambitie is voor onze binnenstad richting 2030 en welke acties, organisatie en financiering daarvoor nodig zijn.

In opdracht van de gemeente schrijft deskundig bureau Stad & Co een actieplan. Via het platform Stem van Enschede willen we de stad op een creatieve en enthousiasmerende manier bij dit proces betrekken. Het betrekken van inwoners is de eerste stap. De opbrengst van deze stap wordt vervolgens samen met een groep inwoners, ondernemers, bezoekers en instellingen uit de binnenstad in een bijeenkomst in april omgezet in een actieplan.

Je kunt vanaf 7 februari op Stem van Enschede op twee manieren meedenken:

1. Via de pagina 'projecten' kun je jouw ideeën voor de binnenstad achterlaten op een interactieve kaart. Dit noemen wij de ideefase. Nadat de ideeën zijn ingediend volgen de steunfase, de haalbaarheidsfase en uiteindelijk de stemfase. Er is € 200.000,- beschikbaar voor acties in het actieplan die op de korte termijn (2022/2023) kunnen worden uitgevoerd. Misschien zit jouw idee daar straks wel bij?! Maar goede ideeën die meer kosten of langer duren willen wij ook graag van je horen. Deze kunnen een plek krijgen in het actieplan.  Een uitgebreide beschrijving per fase kun je lezen zodra deze fase is gestart.

2. Via deze link kun je ons via een vragenlijst ook laten weten welke keuzes jij maakt voor de binnenstad van de toekomst. Daarin staan vragen waarmee je ons kunt laten weten wat je echt belangrijk vindt voor de binnenstad van 2030.

 

Vorige fase Volgende fase

Ideefase

7 februari 2022 - 27 februari 2022

Heb jij een goed idee voor de binnenstad?

In deze fase kun je jouw idee voor de binnenstad delen met de hele stad. Om een idee te delen, hoef je je alleen maar te registreren en gebruik je de knop ' nieuw idee delen '. Vul alle informatie die je wilt vertellen over je idee én geef de locatie aan op de kaart onderin de pagina. Heb je een idee dat niet gekoppeld is aan een concrete locatie, geen probleem. Beschrijf dit dan duidelijk in je omschrijving. Je kunt een mail van ons ontvangen met de vraag om je idee iets meer uit te werken of toe te lichten. Ook wordt in deze fase gekeken of ideeën op elkaar lijken. In dit geval moedigen we de indieners aan krachten te bundelen!

Heb je geen idee, maar wil je wel meedoen? Dat kan!

Kijk dan alvast wat anderen hebben bedacht. Onder de kaart staan alle ideeën. Je kunt een idee volgen, delen of op een idee reageren. Je kunt ook hulp of verbetering aanbieden voor het idee.

Vragenlijst

Wij horen graag je mening over de toekomst van de binnenstad via de vragenlijst. Door het beantwoorden van een aantal stellingen, kun je ons laten weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst Toekomstwijzer binnenstad Enschede in.

Een papieren versie van de vragenlijst is beschikbaar in de wachtruimte van het stadskantoor. Deze kun je ingevuld afleveren bij de ontvangsbalie.

Informatiepunt Digitale Overheid 

Wil je ondersteuning bij het gebruik van deze website dan kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek.

  • Centrale Bibliotheek (maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 17:00)
  • Bibliotheek Zuid (tijdens reguliere openingstijden)

Kijk voor actuele informatie op bibliotheekenschede.nl of bel 053-4804804.

Contact

Bij vragen kun je contact met ons opnemen via stemvan@enschede.nl.

 

Nieuw idee delen
Vorige fase Volgende fase

Steun de ideeën

28 februari 2022 - 13 maart 2022

Je kunt ideeën steunen waar je enthousiast van wordt door op ‘steunen’ te klikken. Er is geen grens aan het aantal ideeën dat je kunt steunen. Je kunt met de social media icoontjes je idee delen, of start een campagne in de buurt! Hoe meer steun, hoe meer kans dat het idee de volgende ronde haalt. 

Je kunt ook nog steeds je mening geven over de toekomst van de binnenstad via de vragenlijst Toekomstwijzer binnenstad Enschede.

Steun de ideeën
Vorige fase Volgende fase

Haalbaarheid

14 maart 2022 - 27 maart 2022

Na de steunfase gaat de gemeente in deze fase de ideeën beoordelen op haalbaarheid. We kijken naar of een idee ook echt uitvoerbaar is. De top 30 ideeën die de meeste steun hebben en wij haalbaar vinden gaan naar de volgende ronde: de stemfase. Je ontvangt van ons een bericht als jouw idee doorgaat naar de stemfase. Gaat jouw idee niet door naar de volgende ronde en heb je daar vragen over dan kun je contact met ons opnemen via stemvan@enschede.nl.

Je kunt in deze fase ook nog steeds je mening geven over de toekomst van de binnenstad via de vragenlijst Toekomstwijzer binnenstad Enschede.

 

 

Vorige fase Volgende fase

Stem op ideeën

28 maart 2022 - 8 april 2022

Je kunt nu stemmen op maximaal 5 ideeën. Breng je stem uit vóór 9 april.

  • Ben je enthousiast over een idee? Vraag dan bijvoorbeeld je vrienden of buren om erop te stemmen.
  • De 10 ideeën met de meeste stemmen gaan naar de volgende stap. Op zaterdag 9 april maken we bekend welke ideeën de meeste stemmen hebben gekregen.
  • Om te stemmen heb je een account nodig. Maak een account aan.
Stem op je favoriete idee!
Vorige fase

Uitslag

9 april 2022 - 29 december 2022

In totaal zijn er 3046 stemmen uitgebracht door 853 personen. Een heel mooi aantal! Het geeft de betrokkenheid van de inwoners aan bij onze binnenstad. Door op bekijk de uitslag te klikken zie je de top 10 van meest gestemde ideeën. Deze ideeën nemen we op in het actieplan Binnenstad. De gemeente neemt contact op met de indieners van de 10 ideeën. Iedereen bedankt voor het stemmen.

Bekijk de uitslag

Actieplan Binnenstad

Alle ideeën op de kaart

Over dit project

Bekijk, denk en beslis mee over de ideeën van dit project