Ga terug

Minkmaatstraat: veiligere kruisingen en meer groen

Redactie Stem van Enschede Redactie Stem van Enschede  •  17-04-2023  •  1 opmerking  •  Ontwerpen voor GroenBlauw Schreurserve  • 

Minkmaatstraat.jpg

Een veiligere straat, een minder brede stoep, meer bomen, veiligere kruisingen. Wat vind jij van het ontwerp?

Deel je mening onderaan deze pagina!

Maar bekijk eerst het ontwerp voor de Minkmaatstraat met een kaart en sfeerafbeeldingen.

Een veiligere straat

De straat wordt iets minder breed dan nu. De straat wordt 5 meter breed.  Door de straat iets minder breed te maken, wordt er minder hard gereden. Dat is veiliger.

Een minder brede stoep

De stoepen worden iets minder breed dan nu.  De stoepen worden 1,50 meter breed. Dat zijn 5 stoeptegels.

Meer ruimte voor groen

De straat en de stoep worden minder breed. Er is dan meer ruimte voor een groenstrook.  De groenstrook komt aan de kant met de oneven huisnummers.

Meer bomen

Er komen ook bomen bij in de straat.  Aan de kant van de straat met de oneven huisnummers kunnen geen bomen komen. Dat komt door een gasleiding die daar in de grond ligt. De bomen komen daarom aan de kant van de straat met de even huisnummers. Parkeren kan aan één kant van de straat, op straat, tussen de bomen. 

Veiligere kruisingen

Drie stukken liggen straks iets hoger dan de rest van de straat.  Dat zijn de kruising met de Pinksterbloemstraat, de kruising met de Dahliastraat, en de straat bij de school.  De stenen krijgen een andere kleur dan de rest van de straat. Daardoor vallen de kruisingen en het schoolgebied meer op. Dat is veiliger.

Rondom de Paus Joannes school

Op de parkeerplaats van de school komen 34 groene parkeerplekken met gras-stenen.  Rondom de parkeerplaats van de school komt een lage haag. Zodat de woningen uitkijken op groen, en minder op auto’s.  Er komt ook een groenstrook met bomen tussen de parkeerplaats en de straat. Daardoor kan er straks niet meer op straat worden geparkeerd.  Het grote groene stuk tussen de parkeerplaats en de school kan samen met de buurt en de school worden ingericht. Rond de school wordt het groener en veiliger.

Hergebruik

De stenen die nu in de straat liggen worden straks weer gebruikt in de straat. Bomen die eerder door de buurt geplant zijn kunnen we straks her-planten.  

Deel je mening!

Deel je mening onderaan deze pagina! Let op: hier heb je wel een account voor nodig! Maak een account aan. Of log in als je al een account hebt. 

Bestanden (1)

Je moet inloggen of je registreren om te kunnen reageren.
 • c.mensink

  Ik zou graag in het begin van de minkmaatstraat/lupineweg een afval bak willen voor hondenpoep. De zakjes worden nu ter hoogte van de sparta velden/ elektriciteitkast in het groen gegooid.

  Geen stemmen  | 
  0
  0
  Geen reacties
  Geen mijlpalen gedefiniëerd